"24. Geleneksel Boğaziçi Tekne Gezi-Konferansı " 24. Defa Boğazın Serin Sularındaydık

“İstanbul'da yaşamanın kıymetini bilenler, İstanbul kültürünü bilenlerdir.” ilkesinden hareketle 24. defa boğazın serin sularındaydık.

TÜRK GENÇLİK VAKFI'nın, her yıl KALEM VAKFI ile birlikte ve bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği GELENEKSEL BOĞAZİÇİ KÜLTÜRÜ GEZİ-KONFERANSI, 8 Mayıs 2016 PAZAR günü saat 14.00'da Selamet Safvet Teknesinde Osman SEZGİN Hoca'nın yönetiminde ve İstanbul sevdalısı, Tarihçi Prof. Dr. Haluk DURSUN Hoca’nın anlatımıyla başladı.

İstanbullu olabilmenin en önemli adımlarından biri onu tanıyabilmek, İstanbul kültürüne vâkıf olabilmektir. Zevk-i Selim Sahibi Vakıf üyelerimiz ve misafirlerimiz ile beraber hem boğazın eşsiz manzarasında hem de İstanbul kültür ummanında yolculuk yaptık. Her yıl kendini yenileyen üslûbu ile Halûk Dursun dinleyicileri yine mest etti.

Önce Avrupa yakasının anlatıldığı ve Anadolu Kavağında mola verildikten sonra Anadolu Yakasıyla devam eden seminerin sonunda Osman Sezgin Hoca ve Haluk Dursun Hoca önümüzdeki sene düzenlenecek olan 25. Boğaziçi Kültürü Gezi-Konferansını, çeyrek asırdır istikrarla devam etmiş olmanın verdiği mutlulukla çok daha kapsamlı ve İstanbul kültürünün daha iyi özümsenmesini sağlayacak şekilde gerçekleştirmeyi planladılar. İstanbul kültürüne dair sürprizlerle karşılaşacağımız 2017 mayısını heyecanla bekliyoruz.

Halûk Dursun Hocamıza, misafirlerimize bu kültür faaliyetimizde verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Sizleri, objektifimize yansıyan kareler ile başbaşa bırakıyoruz... Fotoğraf albümü için tıklayınız.