15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz Kutlu Olsun! [Bildiri]

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz Kutlu Olsun!

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.”

Alnında “insanlık” adına bir leke bulunmayan millet var mıdır, diye sorarlarsa; herhâlde Türk milletinden başkası, kolay kolay gösterilemez.

Tarihte en çok saldırıya, zulme uğrayan millet hangisidir denilse, Türk milleti muhakkak ki, yine ön sırada yer alır.

Adâlet, merhâmet, yoksula, düşküne yardım, mazlumun imdadına yetişme kavramlarından söz edilse; hemen Türk adı akla gelir.

İşte bu necip milletin “gerçek ve asil” evlatları bundan iki yıl önce 15 Temmuz 2016 akşamı, 7 bin yıllık Türk tarihinde yeni bir kahramanlık ve millî irade destanı daha yazmışlardır.

Dış mihraklı Türk ve İslâm düşmanı bir takım karanlık güçlerin emriyle, millî iradeyi çiğneyip Türkiye Cumhuriyeti Devletine darbe vurmak isteyen üniformalı satılmışlar güruhunun helikopter, uçak, tank ve silahlarla, bir gece aniden giriştikleri “ihanet” kalkışmasına; tıpkı Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar, Şerife bacılar ve diğer şanlı kahramanlarımız gibi; göğüslerindeki imânları ve ellerinde sadece bayrakları ile canları, evlâtları, eşleri, aileleri pahasına karşı koyarak destan yazan, kanlarını döken, hayatlarını veren 21. asrın kahramanı şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Şehitlerimizin ruhları bir kez daha şâd olsun, Gazilerimize şifa, huzur ve saadetler diliyoruz.

İstiklal Marşı şairimizin Mehmet Akif Ersoy’un da buyurduğu gibi Türk’e zincir vurmak, kefen biçmek isteyen; ancak şaşkın ve gafil olabilir. 7 bin yıllık tarih boyunca daima hür yaşayan milletimiz, dün dağları yırtıp aştığı, enginlere sığmayıp taştığı gibi bugün de tankları, tüfekleri göğsüyle durdurup püskürtmüş ve hürriyet ve istiklalinden vazgeçemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.

Bu vesileyle, TÜRK GEÇNLİK VAKFI olarak, demokrasimize ve yurdumuza, ülkemize kastedenleri bir kez daha lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “devlet-i ebed müddet” felsefesine uygun olarak sonsuza kadar var olacağına ve insanlığın yeryüzündeki temsilcisi olacağı inancımızı da tekrar teyit ediyoruz.

Türk Gençlik Vakfı

2019_15Temmuz2019SM.png